Fertilizarea solului

Fertilizarea solului

Pentru o dezvoltare armonioasă, plantele au nevoie de trei elemente vitale. Acestea sunt apa, lumina soarelui și solul. Calitatea solului are o influență imensă asupra vitalității plantelor. Astfel, fertilizarea solului a devenit extrem de importantă. Un sol foarte bine fertilizat va oferi atât nutrienții cat și mineralele de care au nevoie plantele pentru un sistem imunitar ridicat, radacini puternice, frunze și flori intens colorate.

Ce tip de fertilizator să alegeți?

Fertilizarea solului poate fi realizată cu un îngrășământ organic sau chimic. Pe piață încep să apară produse din ce în ce mai eficiente, iar luarea deciziei ideale este din ce în ce mai grea.

Fertilizarea chimică – au in vizor aciditatea solului, dar și compoziția acestuia. Plantele au nevoie de minerale ca Magneziu și Calciu. Iar cu îngrășămitele chimice, nu doar se regleaza aciditatea solului, dar se echilibrează și compoziția de minerale. Cele mai cunoscute îngrășăminte chimice sunt Azotul, Fosforul și Potasiul.

Fertilizarea organică – plantele nu au nevoie nu doar de minerale, dar și de substanțe organice. Iar îngrășământul organic le poate oferi aceste substanțe nutritive. Un mare avantaj, care convinge din ce în ce mai mulți grădinari să utilizeze ingrășăminte organice, sunt proprietățile lor ecologice. Spre deosebire de îngrășămintele chimice, cele organice nu influențează negativ mediul înconjurător.

Avantajele fertilizării solului

Fertilizarea solului oferă o gamă largă de avantaje atât solului, cât și plantelor. Printre aceste avantaje se numără:

  • echilibrarea aciditatății solului;
  • îmbogățirea solului cu micro și marco elemente nutritive;
  • reducerea eroziunii solului;
  • realizarea unui drenaj mai bun al apei;
  • stimularea dezvoltării plantelor;
  • plante mai rezistente la boli;
  • rădăcini mai puternice.

 

Dacă aveți nelămuriri în legătură cu alegerea îngrășământului ideal pentru grădina dumneavoastră, vă recomandăm să apelați la experți in fertilizarea solului. Deoarece, exista tipuri diverse de plante cu necesități variabile. Astfel, trebuie să aveți mare grijă să furnizați substanțele nutritive ideale plantelor pe care le dețineți. Experții noștri vă pot ajuta cu sfaturi utile și cu servicii de fertilizare ireproșabile.