Întreținere Gazon

Întreținere Gazon

Cu toții ne dorim un gazon plin de culoare și vitalitate. Dar, ca gazonul dumneavoastră să arate impecabil, este nevoie de un set întreg de acțiuni care garantează un mediu ideal pentru creșterea și dezvoltarea ei. Procesul de întreținere gazon nu este unul ușor. Dar cu ajutorul acestor sfaturi, vă veți bucura de un gazon de un verde intens.

Sfaturi de întreținere gazon

Udați gazonul regulat – indiferent că optați pentru rulouri de gazon sau pentru gazon însemânțat, trebuie sa îi asigurați cantitatea de apă de care are nevoie. Ploile nu sunt regulate și nu furnizează apa necesară dezvoltării. Un sistem de irigație este alegerea ideală pentru un gazon udat constant. Gazonul trebuie udat chiar și zilnic in perioadele secetoase. Dar in perioadele cu precipitașii normale, udarea odată la 2-3 zile este in de-ajuns.

Tundeți gazonul periodic – acest proces este extrem de important pentru îndesirea ierbii. Tunzând gazonul periodic, veți opri formarea semințelor, iar durata de viață a gazonului va crește. Este important sa tundeți jumătate până la o treime din lungimea firelor la fiecare tundere. Asta înseamnă aproximativ 5 cm. In plus, se recomandă să tundeți gazonul chiar și de 2 ori pe săptămână.

Îmbrăcați gazonul – acest proces consta in aplicarea pe suprafața gazonului al unui amestec de sol format din nisip, turbă si pământ de țelină. Acest proces va acoperi micile găuri apărute și va îmbunătăți structura solului.

Întreținere gazon

Aerați gazonul – de cele mai multe ori, solul gazonului nu are un conținut ridicat de nisip. Lips nisipului din sol, duce la lipsa aerului. Acest lucru are numeroase efecte negative asupra dezvoltării gazonului. Dar există o soluție! Aerisind solul cu ajutorul unor tije de minim 7,5 cm veți realiza un schimb de aer la nivelul rădăcinilor. Acest proces se recomandă să se efectueze primăvara sau toamna.

Fertilizați solul – solul își pierde din calitate, structură și conținut de minerale. De aceea este importantă fertilizarea periodică a solului. Prin fertilizare se echilibrează aciditatea solului, precum și cantitatea de minerale și elemente nutritive.

Întreținerea gazonului nu este ușoară. Tocmai din această cauză, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la experți în acest domeniu. Firma noastră de întreținere și amenajări grădini ofera toate serviciile necesare atât pentru crearea unei amenajări aspecuoase, cât și pentru întreținerea ei.